Oplossingen - Everest REBOOT
266
page-template-default,page,page-id-266,page-parent,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Oplossingen

De oplossingen zijn dermate talrijk dat we hier enkel een indicatie kunnen geven van de oplossingen die worden geboden. Deze oplossingen worden niet alleen via de rechtbank geboden maar kunnen zicht ook situeren op corporate niveau.

Procedurele bijstand

Gerechtelijke reorganisatie

De procedure gerechtelijke reorganisatie, beter gekend als de WCO, kan een “game changer” zijn voor uw bedrijf omwille van één simpel concept: er wordt u, mits goedkeuring van de procedure, een verregaande bescherming toegestaan.

Deficitaire vereffening

Naast de procedure van de gerechtelijke organisatie is er de mogelijkheid tot deficitaire vereffening. Hierbij wordt de vereffening met akkoord van de schuldeisers en buiten faillissement afgesloten met een tekort.

Faillissement

De verschoning van schulden na faillissement is vervangen door het nieuwe principe van de kwijtschelding van restschulden. De mogelijkheid voor het verkrijgen van de fresh start voor natuurlijke personen-ondernemingen werd versoepeld.

Distressed M&A

Vaak is de overdracht van bedrijfsactiva of een overdracht van aandelen mits sanering, een goede oplossing voor ondernemingen in moeilijkheden. We focussen ons op het voortbestaan van de onderneming die onder druk staat door liquiditeitstekorten, onvoorziene omstandigheden, aandeelhoudersgeschillen enz… We combineren specialisten in vennootschapsrecht, insolventierecht en bankrecht om op een gerichte manier een distressed M&A transactie succesvol af te ronden. We zoeken naar een breed draagvlak voor de transactie en leveren bijstand in onderhandelingen met kredietinstellingen , schuldeisers, aandeelhouders enz…

Corporate bijstand

Voor bedrijfsadvies werkt ons kantoor samen met de heer Edwin Vandermeulen.
Zijn dienstverlening bestaat onder meer uit volgende prestaties.

Quick scan

Discontinuïteit voorkomen

Tijdelijk management

De aanpak van schuldeisers/banken

Budgetteringssystemen en cash forecasts

Berekening van recurrente cash flow

Due diligence, management audit

Verbetering van financiële beheerssystemen

Klankbord, second opinion

Verbetering van de financiële situatie

Crisis management

Begeleiding bij liquiditeitsproblemen

Versteviging van de financiële positie

Analyse van de cash cyclus

Gesprekken met banken, investeerders

Opmaak van business plan

Strategische en organisatorische transities

Bestuurderschap

Contacteer ons voor meer informatie