Gerechtelijke Reorganisatie door middel van een Collectief Akkoord - Everest REBOOT
391
page-template-default,page,page-id-391,page-child,parent-pageid-322,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Gerechtelijke Reorganisatie door middel van een Collectief Akkoord

U heeft verschillende mogelijkheden om uw onderneming te herorganiseren. Er zijn namelijk drie varianten van de gerechtelijke reorganisatie. Hier vindt u meer informatie over de Gerechtelijke Reorganisatie door middel van een Collectief Akkoord.

Doorheen de regel wordt het meest geopteerd voor een gerechtelijke reorganisatie door middel van een collectief akkoord. Bij een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie kan de ondernemer er dan voor kiezen om een akkoord te bereiken met de schuldeisers. Ook dit proces staat onder toezicht van de gedelegeerd rechter.

Dit betekent dat u een reorganisatieplan zal kunnen opmaken waarin u vermeldt op welke manier u al uw schuldeisers wenst terug te betalen (dit gespreid over een maximale termijn van 5 jaar met mogelijkheid tot schuldkwijtscheldingen van maximaal 80%). Dit reorganisatieplan is goedgekeurd wanneer meer dan de helft van uw schuldeisers, die samen meer de helft van de in hoofdsom verschuldigde bedragen vertegenwoordigen, instemmen.

Doorheen de regel wordt het meest geopteerd voor een gerechtelijke reorganisatie door middel van een collectief akkoord.

Schuldeisers die niet deelnemen aan de stemming worden niet meegeteld om deze meerderheden te bereiken. Daarentegen, schuldeisers die niet deelnamen aan de stemming en zelfs schuldeisers die tegen het reorganisatieplan stemden, worden wél gebonden door een positief gestemd plan! Dit verschaft u een krachtig wapen voor een schuldenlast te herstructureren.

Overzicht van de mogelijkheden

Het is niet zo dat u moet kiezen voor één bepaalde formule, er zijn combinaties toegestaan.
U kan bijvoorbeeld een bepaalde tak van uw onderneming overdragen en voor een andere tak een minnelijk akkoord met de schuldeisers sluiten.

Minnelijk akkoord

De ondernemer kan er voor opteren om een minnelijk akkoord te bereiken, onder toezicht van een gedelegeerd rechter, met minstens twee schuldeisers met het oog op de reorganisatie van het geheel of een gedeelte van zijn activa of van zijn activiteiten.

Collectief akkoord

Doorheen de regel wordt het meest geopteerd voor een gerechtelijke reorganisatie door middel van een collectief akkoord. Bij een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie kan de ondernemer er dan voor kiezen om een akkoord te bereiken met de schuldeisers.

Overdracht

Bij een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie kan de ondernemer er ook voor kiezen om een akkoord te bereiken over de overdracht van de onderneming of haar activiteiten (geheel of gedeeltelijk). Ook dit staat onder toezicht van de gedelegeerd rechter.