Deficitaire vereffening - Everest REBOOT
341
page-template-default,page,page-id-341,page-child,parent-pageid-266,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Deficitaire vereffening

Naast de procedure van de gerechtelijke organisatie is er de mogelijkheid tot deficitaire vereffening.

Hierbij wordt de vereffening met akkoord van de schuldeisers en zonder faillissementsprocedure afgesloten ook al zijn niet alle schulden betaald. De schuldeisers zullen hierbij – met hun akkoord – niet geheel of slechts voor een deel worden terugbetaald. Een vereffening is dus deficitair indien het aanwezige actief niet volstaat ter aanzuivering van het passief.

De procedure die gevolgd wordt ingeval van deficitaire vereffening wijkt op verschillende punten af van de procedure “niet-deficitaire vereffening” en werd grondig gewijzigd sinds de invoering van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen per 1 mei 2019. Zo zal het in de regel niet mogelijk zijn om de deficitaire vereffening onmiddellijk te sluiten. De vereffening doorvoeren in één akte waarbij de gerechtelijke ontbinding wordt gevolgd door een onmiddellijke sluiting is niet voorzien voor een deficitaire vereffening. Tevens zal de benoeming van een vereffenaar in de regel moet worden bevestigd door de ondernemingsrechtbank.

Belangrijk is ook dat een correcte rangregeling wordt opgesteld tijdens de vereffeningsprocedure. Deze rangregeling bepaalt voor welk bedrag schuldeiser(deels) worden uitbetaald. De vereffenaar draagt hierbij een belangrijke verantwoordelijkheid.

Wij kunnen U bijstaan teneinde de deficitaire vereffeningsprocedure op correcte wijze te voeren. Tevens kunnen we het mandaat van vereffenaar opnemen.